Crescentpark Harderwijk 21-03-2019

SPANNEND SPEEL- EN DOEPARK IN HARTJE HARDERWEIDE!!

In het hart van nieuwbouwwijk Harderweide, in de bocht van de A28, verrijst Crescent Park. Met een wandelroute van bijna vier kilometer, mudrunobstakels, een gestrand piratenschip en een eigen 

‘regenvariant’ van eb en vloed krijgt Harderwijk een heel bijzonder speel- en doepark. Het wordt ook nog eens duurzaam aangelegd, met elektrische graafmachines.


Genot voor de zintuigen
Het Crescent Park kent straks een grote variatie aan beplantingen. VIC plant vruchtbomen in het gebied, eiken, dennen en berken, maar ook moerascipressen, elzen en wilgen, bomen die natte voeten niet erg vinden. Het struweel dat wordt aangelegd langs de snelweg zal naast de ecologische en esthetische waardes ook een natuurlijk filter zijn dat bijdraagt aan de binding van fijnstof en CO2.

De entree van het park aan de zuidzijde krijgt een Veluws karakter met heide en pijpenstrootje met vliegdennen. De waterkanten krijgen grotendeels een natuurlijk karakter. Naast de verscheidenheid aan bepantingstypes helpen we de fauna ook een handje, door o.a. een oeverzwaluwwand, een ijsvogel broedwandje en een insectenhotel.


Spannende speel- en doewereld
Voor kinderen komt er een speelroute met onder andere een gestrand piratenschip, kabelbaan en een unieke speeltoren met windmolen en glijbaan. Naast spelen is het eiland ook een vertrekpunt voor een wandeling door het hele park (4 km) of een klein ommetje. Voor de actieve buitensporter wordt een uitdagend obstakel parcours aangelegd, over de zuidflank van de geluidswal, door en over het water en het elzenbroekbos.


Bekijk de site! Het wordt prachtig!!


https://www.viclandscapes.nl/crescent-park-harderwijk/


Harderwijk is al heel druk bezig! Fantastisch!!